Dr. în științe chimice Juris Hmelnitskis, președintele Consiliului de Administrație al Grindeks SA: „Principalul nostru obiectiv în crearea acestei aplicații a fost dorința de a crea o soluție modernă, care să faciliteze interacțiunea medic – pacient, folosind metode de terapie la distanță și să ofere un serviciu de îngrijire a pacientului pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacientului și pentru a ridica standardele îngrijiri medicale. Prin urmare, am implicat în crearea acestei aplicații lideri psihiatri din Letonia. De asemenea, au colaborat și departamentele interne ale companiei – cercetări clinice, farmacovigilență, IT, comunicare și marketing. În multe țări, medicii acceptă aplicația noastră cu recunoștință și bucurie. La rândul nostru, suntem mândri că putem contribui la dezvoltarea serviciilor de monitorizare la distanță a pacienților și suntem onorați să fim parteneri pentru comunitatea medicală.”

Având în vedere situația de urgență declarată la nivel mondial din cauza răspândirii Covid-19 și a creșterii cererii în servicii de monitorizare la distanță a pacienților, Grindeks SA a făcut aplicația “Jurnalul dispoziției Grindeks” gratuită.

Principiul de funcționare al aplicației “Jurnalul dispoziției Grindeks” este destul de simplu – după descărcare, pacientul este rugat să completeze un chestionar, ce include întrebări despre dispoziție și alte simptome, precum și medicamentele utilizate. În acord cu medicul curant, pacientul crează un raport al dispoziției sale pentru o anumită perioadă de timp și îl trimite medicului. Drept urmare, medicul primește informații detaliate despre starea sănătății pacientului.

Aplicația “Jurnalul dispoziției Grindeks” este disponibilă în 150 de țări, inclusiv Letonia, în 8 limbi – letonă, engleză, rusă, estonă, română, slovacă, georgiană și azerbaidjană. Aplicația este disponibilă aici:

Google play

AppStore

* Aplicația este o recomandare, nu este un sfat medical sau un tratament și ar trebui utilizat cu sprijinul medicului. Dacă ai avut vre-un simptom, care a fost descris în aplicație sau alte simptome, adresează-te medicului tău.