Preşedintele Consiliului S.A. Grindeks Kirov Lipman: „ Rezultatele obţinute sunt dovezi că o creştere stabilă în afaceri farmaceutice este realizabilă dacă există o strategie bine gandită şi se produce o creştere a volumului exportului. Îmbunătăţim poziţia noastră pe piaţă datorită activităţii   societăţii pe acţiuni mondiale.”

Volumul vânzărilor formelor farmaceutice finite în primele nouă luni a anului 2018  s-a ridicat la 95,8 milioane de euro, crescând în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut cu 6,1 milioane euro sau cu 7%. Volumul vânzărilor formelor farmaceutice finite în Rusia, alte țări CSI și Georgia   a ajuns la 61,1  milioane euro, cu 2,1 milioane sau cu 4% mai mult decât în primele nouă luni a anului 2017. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017, în   2018, cea mai semnificativă creştere a vânzărilor a fost realizată în Uzbechistan – o creștere cu 29%, în Cîrgâstan – cu 24%, în Cazahstan- cu 18%,   în Armenia– cu 14%, în Azerbaidjan şi  Belorusia – cu 9%, în Ucraina – cu 7%.

Vânzările în țările UE în primele nouă luni a anului 2018 au atins 32,4 milioane euro, cu 4,3 milioane  sau cu 15% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2017.

Volumul vânzărilor în primele nouă luni a acestui an, comparativ cu prima jumătateaceeaşi perioadă  a anului 2017, a crescut de 4,1 ori în Polonia, în Cehia şi Croaţia – de 2,2 ori, în Danemarca şi Suedia – cu 84%, în Finlanda – cu 58% şi în Spania- cu 43%.

În primele nouă luni a anului 2018, vânzările substanțelor active au ajuns la 5,7 milioane euro, ceea ce reprezintă cu 0,45 milioane   sau cu 9% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2017. Principalele piețe pentru substanţele active ale companiei Grindeks în perioada de raportare au fost țările UE, SUA, Australia și Japonia. Cele mai populare substanțe active ale companiei Grindeks în primele nouă luni a  anului 2018 au fost ftorafur, dexmedetomidină, oxitocină, zopiclonă, antipamezol, detomidină și pimobendan.

Președintele Consiliului S.A. Grindeks Juris Bundulis: „Rezultatele din primele nouă luni a anului 2018 demonstrează o creștere stabilă, care se observă atât în ceea ce privește producerea formelor farmaceutice finite, cât și a substanțelor active. Eficacitatea activităților de vânzări și marketing, precum și concentrarea asupra soluțiilor integrate pentru a satisface necesităţile pacienților, vor contribui la asigurarea creșterii în viitor „. ”