Modificările legislației ruse din anul 2016, stipulează faptul că producătorii străini de medicamente pot înregistra un produs nou in Rusia, numai în cazul în care deţin certificatul GMP al Federaţiei Ruse ; ulterior, începând cu anul 2017 , certificatul este necesar şi pentru înregistrarea modificărilor postautorizare în documentația produselor deja existente pe piața rusă . ” Grindeks activează în conformitate cu cerințele GMP încă din 2003, când a obținut certificatul Uniunii Europene. Obținerea certificării GMP ruse, cerințele căreia sunt armonizate cu practica internațională, este o altă dovadă a faptului că de-a lungul anilor sistemul de calitate GRINDEKS este menținut la cele mai înalte standarde internaționale de calitate “, – a declarat Juris Hmelnitskis, Doctor în Științe Chimice , manager al calităţii al S.A. “GRINDEKS”.

Conformitatea sistemului de control al calității și procesului de producere al medicamentelor cu cerințele de certificare GMP ale Rusiei a fost verificată de către inspectorii ruși ai Institutului de Stat al medicamentelor şi bunelor practici, evaluînd sistemul de calitate al companiei GRINDEKS , spațiile și documentele, precum și informațiile furnizate de către angajați în timpul inspecției. Ulterior, rezultatele inspecției au fost transmise Ministerului Industriei și Comerțului din Federația Rusă pentru primirea deciziei de emitere a certificatului GMP. „Verificarile în cadrul întreprinderii au fost efectuate de specialiști profesioniști cu un nivel foarte ridicat de competență, consolidând convingerea că pentru pacienții ruși sunt disponibile produse farmaceutice de cea mai înaltă calitate,“ – subliniază Juris Hmelnitskis.

Certificatul GMP este valabil timp de trei ani de la data emiterii acestuia. Anterior, au primit certificatul GMP din Rusia trei filiale ale companiei S.A. Grindeks – S.A. Uzina farmaceutică din Tallinn,Estonia, HBM Pharma , Slovacia și S.A. Kalceks ,Letonia, ceea ce demonstrează conformitatea întregului concern Grindeks cerințelor ridicate ale sistemului de calitate GMP.