Certificatul a fost emis de instituția care controlează cifra de afaceri a medicamentelor, după ce a trecut cu succes mai multe etape de inspecții la SA Grindeks, str. Krustpils 53.
Juris Bundulis, președintele consiliului de administrație al SA Grindeks: „O evaluare pozitivă a corespunderii producției formelor farmaceutice finite a SA Grindeks cu standardele producției farmaceutice din Arabia Saudită deschide noi oportunități de export pentru noi în Orientul Mijlociu. Agenția Medicamentului din Arabia Saudită este o organizație foarte exigentă și strictă, motiv pentru care certificarea sa este înalt apreciată în Țările din Golf. ”
În ultimii ani, SA Grindeks a extins strategic gama de medicamente anticanceroase, de aceea medicamentele acestui grup terapeutic vor fi primele cu care SA Grindeks intenționează să intre pe piața Arabiei Saudite.
Agenția Medicamentului din Arabia Saudită va efectua, de asemenea, o inspecție a producției de soluții injectabile la filiala SA Grindeks – HBM Pharma din Slovacia.