Ju.Hmelnitskis și-a început cariera la SA „Grindeks” în anul 2000 ca analist chimic; datorită profesionalismului și perseverenței , a avansat foarte repede în carieră, ocupând mai multe funcții de conducere. În 2010, Juris Hmelnitskis a devenit Manager al calității / Persoană calificată a SA „Grindeks”, iar începând cu 2014, este președintele Consiliului de Administrație al SA „Kalceks”.

Juris Hmelnitskis a urmat o formare profesională complexă. În 2004 a absolvit Facultatea de Chimie a Universității din Letonia, obținând o diplomă de master în științe naturale, iar în 2005 a obținut o diplomă de master în managementul integrat al calității la Universitatea Tehnică din Letonia.

Continuînd dezvoltarea profesională, în 2010, Hmelnitskis a absolvit Facultatea de Chimie a Universității din Letonia, obținând un doctorat în chimie analitică (doctor în științe chimice).
În 2016, a finalizat un program de management al afacerilor în domeniul leadershipului și activităților antreprenoriale durabile la Institutul Suedez. Ulterior, în 2017, Juris Hmelnitskis a absolvit programul de masterat „Management Strategic și Leadership” al Facultății de Business, Management și Economie , Universitatea din Letonia.

Juris Hmelnitskis este co-autor al multor publicații științifice în domeniul cercetării analitice și cromatografiei .

Ju. Bundulis nu deține acțiuni ale companiei SA „Grindeks”; Ju.Hmelnitskis deține 505 acțiuni ale SA „Grindeks”.

Janis Romanovskis,membru al Consiliului de administrație al SA „Grindeks”, director financiar și administrativ, va continua să activeze în cadrul consiliului de administrație.