Președintele Federaţiei Internaţionale a Hocheiului pe gheaţă René Fasel decernează premiul Paul Loiq domnului Kirov Lipman .

Kirov Lipman a fost preşedintele Federaţiei de Hochei din Letonia în anii 1994 -1995 şi 1998 – 2016. În timpul conducerii sale, hocheiul leton s-a dezvoltat în mod constant – echipa noastră a jucat în divizia de elită, a participat la patru turnee olimpice la rând, iar echipele U18 şi U20 au câştigat un loc în divizia superioară.

Însă cel mai important proiect realizat sub conducerea lui K. Lipman este desfăşurarea în 2006, la Riga, a Campionatului Mondial de Hochei.

Referindu-se la acest premiu, K. Lipman a spus: „Acesta este cu siguranţă unul dintre cele mai importante momente din viata mea si, în acelaşi timp, este o zi mare pentru toată familia de hochei din Letonia! Acordarea premiului Paul Loicq nu este doar realizarea mea personală ca fost preşedinte al Federaţiei letone de hochei, aşa că vreau să împărtăşesc această recunoaştere tuturor celor care au depus eforturi mari pentru a face hocheiul o adevărată pasiune naţională a Letoniei după restabilirea independenţei noastre naţionale „. K. Lipman îşi exprimă, de asemenea, recunoştinţa personală preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Hochei pe geaţă Rene Fasel şi preşedintelui Federaţiei de Hochei din Rusia, Vladislav Tretiak, pentru susţinerea şi consilierea profesională.

Federaţia oferă Premiul Paul Loicq din anul 1998 pentru contribuţii remarcabile în dezvoltarea hocheiului internaţional şi a Federaţiei Internaţionale de Hochei pe gheaţă.