Pierderile concernului sunt cauzate mai mulți factori. Conform cerințelor standardului internațional de raportare financiară „Instrumente Financiare”, a fost creată o acumulare pentru debitorii incorecți în valoare de 16,8 milioane de euro. De asemenea în urma unei evaluări cuprinzătoare a proiectelor de cercetare și dezvoltare implementate, și având în vedere progresele semnificative în implementarea acestora, conducerea companiei a decis să concentreze resursele financiare asupra acestor proiecte și să refuze altele, rezultatul cărora a fost ambiguu. Astfel, proiectele nerealizate în domeniul cercetării și dezvoltării în valoare de 2,2 milioane euro au fost atribuite cheltuielilor. De asemenea, un impact semnificativ asupra indicatorilor a avut-o scăderea valorii activelor imobiliare și a fluctuațiilor valutare în Rusia, rezultând o pierdere de 3,3 milioane de euro.

Produsele concernului fabricate în 2018 au fost exportate în 87 de țări cu suma totală de 135,1 milioane de euro, ceea ce reprezintă cu 12,6 milioane de euro sau cu 10% mai mult decât în anul 2017.
Volumul vânzărilor formelor farmaceutice finite Grindeks în anul 2018 s-au ridicat la 136,6 milioane de euro, o creștere față de anul 2017 cu 12,4 milioane de euro. Volumul vânzărilor în Rusia, alte țări CSI și Georgia în anul 2018 au atins 87,0 milioane de euro, ceea ce reprezintă cu 5,9 milioane de euro sau cu 7% mai mult decât în anul 2017. În comparație cu anul 2017, în 2018 cea mai mare creștere a vânzărilor a fost înregistrată în Kazahstan cu 28%, în Kârgâzstan cu 20%, în Azerbaidjan și Belorusia cu 17%, în Uzbekistan cu 16%.

Volumul vânzărilor formelor farmaceutice finite în țările Uniunii Europene în anul 2018 a ajuns la 45,5 milioane euro, ceea ce reprezintă cu 5,1 milioane de euro sau cu 13% mai mult decât în 2017. În comparație cu anul 2017, vânzările în Bulgaria au crescut de 9 ori, în Polonia de 3 ori, în Austria și în Republica Cehă de 2 ori, în Spania cu 78%, în Danemarca cu 60%, în Suedia cu 27% și în Croația cu 25%.
În 2018, volumul vânzărilor substanțelor active au atins 7,4 milioane de euro, ceea ce reprezintă cu 0,5 milioane euro sau cu 8% mai mult decât în 2017. În această perioadă, Grindeks a exportat substanțe farmaceutice active în țările UE, Japonia, Australia și SUA.

Președintele Consiliului S.A. Grindeks Juris Bundulis: „În 2018, am mărit vânzările concernului cu 10%. Aceasta reprezintă o creștere stabilă și un impuls bun pentru continuarea punerii în aplicare a planurilor concepute. Vreau să menționez că anul acesta a fost foarte important pentru reprezentanții industriei farmaceutice, deoarece, în conformitate cu cerințele Directivei UE privind protecția împotriva falsificării, companiile farmaceutice au trebuit să introducă un nou sistem de verificare a medicamentelor, care va asigura fiecărei cutii de medicament un cod de autentificare. Sistemul funcționează cu succes la toate întreprinderile farmaceutice din concernul Grindeks. În viitor, productivitatea companiei Grindeks va fi determinată de capacitatea noastră de a extinde gama de produse, precum și de capacitatea de a utiliza noi oportunități „.