SA Grindeks a primit dreptul de a folosi identitatea grafică a COL și a echipei Olimpice din Letonia în timpul ciclului următor  al Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokyo, precum și de a plasa publicitate în centrele sportive Olimpice din Letonia. Acordul de cooperare a fost semnat până la  sfârșitul anului 2020.

 

„Acesta este un eveniment foarte important, deoarece nu numai că sărbătorim centenarul Letoniei și cea de-a 30-a aniversare de restabilire COL, dar putem, de asemenea, să anunțăm solemn că  o companie letonă cu o reputație mondială -SA «Grindeks»- s-a alăturat susținătorilor mișcării olimpice”, a declarat președintele COL Aldons Vrublevskis. „Comitetul Olimpic Leton este mândru că liderul pieței farmaceutice a început colaborarea cu liderul sportiv. Sprijinul oferit de SA GRINDEKS va fi orientat  în mai multe direcții – va ajuta sportivii letoni să se pregătească mai bine pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo și alte evenimente sportive importante, precum și activează dezvoltarea sportului în  centrele  olimpice mari  de sport din Letonia – Daugavpils, Liepaja, Valmiera, Ventspils și Riga. ”

 

Președintele Consiliului   SA GRINDEKS  Kirov Lipman,  apreciind  începutul  parteneriatului cu COL,  a spus: „Suntem incântaţi de a deveni parte a mișcării olimpice și  de a sprijini cei mai bune sportivi ai noştri într-una dintre cele mai importante momente ale carierei lor, care pe lângă  realizările personale, au responsabilitatea de a duce numele Letoniei în arena internațională. În același timp, dorim să încurajăm societatea să se concentreze pe un stil de viață sănătos și sportiv, deoarece o sănătate bună este fundamentul tuturor fundațiilor, datorită căruia se poate obține orice victorie „!

 

SA Grindeks este o companie farmaceutică internațională care include patru filiale în Letonia, Estonia și Slovacia, iar produsele sunt exportate în 77 de țări. Grindeks, ca întreprindere responsabilă din punct de vedere social, a susținut întotdeauna sportul și a promovat un stil de viață sportiv și sănătos.

 

COL  a mulțumit companiei SA Grindeks pentru oportunitatea și dorința de a deveni sponsor al COL. În semn de recunoștință, în timpul ceremoniei solemne, președintele COL Aldons Vrublevskis a înmânat certificatul COL Președintelui Consiliului  SA Grindeks Kirov Lipman, confirmând că în 2018 SA Grindeks a devenit sponsorul Comitetului Olimpic Leton.