Cele mai importante direcții de dezvoltare ale concernului Grindeks:
1) extinderea gamei de noi medicamente și substanțe farmaceutice active;
2) extinderea activității pe piețe noi – țările Uniunii Europene, SUA, Japonia, Coreea de Sud, Australia și Noua Zeelandă;
3) extinderea infrastructurii de producție în Letonia;
4) dezvoltarea filialei SA Kalceks.

Strategia SA Grindeks implică faptul că în viitor, compania se va concentra pe extinderea gamei de medicamente pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, sistemului nervos central, medicamente antitumorale, precum și medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat.
Este planificat ca în anul 2025 portofoliul de produse al acestor grupe terapeutice să fie format din 105 de medicamente, care vor fi exportate în 97 de țări ale lumii. Pentru a crește competitivitatea și independența față de producătorii străini, este planificată în anul 2025 creșterea gamei de substanțe farmaceutice active la cel puțin 40.
Un factor important în dezvoltarea concernului Grindeks va fi creșterea capacității de producție a substanțelor farmaceutice active și a medicamentelor, prin urmare, planul de dezvoltare prevede construirea unei noi fabrici în Letonia. În prezent, a început dezvoltarea proiectului și determinarea valorii necesare investiției. Este planificat ca proiectul să fie realizat în mai multe etape.

Kirov Lipman, președintele Consiliului de Administrație al SA Grindeks: „Am ajuns la o etapă de dezvoltare a Grindeks, care ne impune să luăm decizii foarte importante, gândite strategic, cu privire la investițiile în viitorul companiei. Pentru a crește competitivitatea concernului pe piețele europene și mondiale, precum și pentru a atinge obiective ambițioase, trebuie să creștem capacitatea de producție a medicamentelor și a substanțelor farmaceutice active. Pentru mine, în calitate de acționar și patriot al Letoniei, este important, ca în țara noastră să se dezvolte producția industrială și exportul. Proiectul nostru prevede crearea unei noi fabrici farmaceutice de talie mondială, care va aduce profituri mari economiei letone și va contribui la creșterea exportului țării ”.

Strategia pe termen lung a concernului Grindeks prevede, de asemenea, dezvoltarea țintită a filialei Sa Kalceks, specializată în medicamente pentru segmentul staționar. Planificăm deja în anul 2020 ca vânzările de medicamente Kalceks să ajungă la 40 de milioane de euro.